31. marts 2020

headspace får støtte fra Tuborgfondets akutpulje

Det Sociale Netværk/headspace Danmark er glade for at fortælle, at Tuborgfondets akutpulje, der skal skabe fællesskaber for unge i forbindelse med coronaisolationen i Danmark, har valgt at støtte kampagnen #MinIsolationsFortælling med 100.000 kroner.

Kampagnens mål at bringe børn og unge tættere sammen i denne svære tid ved at give dem mulighed for at dele deres oplevelser under isolationen på sociale medier via brug af #MinIsolationsFortælling, da det ikke er muligt at mødes fysisk i denne tid. Kampagnen, der lanceres torsdag den 2. april, vil også gøre brug af en række influencere, der fortæller deres egen historie og engagerer unge, så vi sammen hver for sig kommer godt igennem denne situation.

Mange unge er bekymrede

Allerede før covid-19 lukkede Danmark, viste tal fra regionerne sidste år, at antallet af alvorligt ensomme unge er vokset fra otte til 10-12 procent over de seneste år. Hvis man folder ensomhedsbegrebet ud til også at inkludere flygtigere følelser, så beskriver mellem 25 og 50 procent af de unge sig som ensomme i undersøgelser gennemført inden for den seneste uge. Den påtvungne hjemmeisolation som følge af covid-19 og ensomheden, der kan følge med, rammer altså særligt hårdt for mange unge, og særligt dem, der allerede følte sig ensomme.

“Unge er ikke blandt de grupper, der bliver mest fysisk syge af virussen, men de er særligt sårbare i forhold til, hvordan isolation påvirker deres mentale helbred. Det har vi også allerede set på headspaces nationale chat og på vores telefoner, hvor henvendelserne i øjeblikket primært drejer sig om, hvordan de unge er påvirket rent mentalt af at være isoleret. Vi er meget taknemmelige over, at Tuborgfondet støtter op om at gøre det lidt lettere for de unge i denne tid,” siger Trine Hammershøy, adm. direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

headspace har som mange andre fysiske rådgivningstilbud været nødt til at lukke sine centre på grund af coronavirus. Men headspace holder stadig åbent på chatten på: www.headspace/chat og telefonlinjerne til de enkelte centre er også åbne.

Find dit lokale center her: www.headspace.dk/find-dit-headspace. headspace har også åbnet et nationalt telefonnummer: 2597 0000. Linjen er åben alle dage (også weekender) fra 12.00 til 18.00.