30. juli 2021

GivOrdLyd! – Støttekoncert for Danmarks unge – med Danmarks unge

“Der er for meget pres, for mange uopnåelige forventninger, for mange krav og alt, alt for få, der lytter til, hvordan unge egentlig går rundt og har det. Nu giver vi dem ordet. Lader dem fortælle alle os andre, hvorfor det er, de mistrives. Og hvad der skal til for at skabe forandring. Den forandring vil vi støtte dem i,” siger Trine Hammershøy, direktør i Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Derfor inviterer headspace Danmark og en række samarbejdspartnere til et brag af en støttekoncert den 7. september, hvor en række kunstnere og talere sætter unges udfordringer i centrum og giver unge en stemme i debatten. Unge i dag er under stort pres fra alt fra samfundsforventninger og præstationspres til sociale medier og urealistiske forventninger til social kapital. Vi ser en stigende mistrivsel hos vores unge.

Og desværre også en tilsvarende faldende prioritering oppefra af de børn og unge, der har det svært. Særlig her lex corona, hvor unge lige nu betaler den højeste pris. Headspace Danmark vil derfor sætte spotlight på ungdommen -sammen med dem- give dem mikrofonen og lade dem komme til orde. Eventet vil både have fede artister på scenen til at skabe den fest, vi længe ikke har kunne holde, der vil være DJs ved strandbaren, foodtrucks og sidst men ikke mindst taler AF unge FOR unge. Koncerten er støttet af Tuborg Fondet.

Koncerten afholdes på Teglværket i hjertet af Københavns sydhavnskvarter, hvor radiovært og skribent Ida-Sophia bliver værten, der hjælper os godt igennem dagen.

“Jeg er med stor glæde vært på koncerten, fordi jeg ved hvor stort et behov, der er for at sætte fokus på, at det er okay ikke at føle, at man passer ind i de normative forventninger til konstant positivitet, glæde og gå[1]på-mod. Jeg ønsker at være med til at skabe et trygt rum for unge mennesker, der har det svært, ligesom jeg også selv har haft og stadig til tider stadig kan have. Præcis sådan et rum føler jeg, koncerten bliver, og jeg glæder mig til, at vi kan høre god musik og blive klogere på følelser og hinanden på samme tid,” siger Ida-Sophia.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning er en af de organisationer, der bakker op om koncerten, blandt andet fordi at unge i dag har svært ved at trives på uddannelserne.

“I kølvandet på Corona står vi overfor en ny krise: En trivselskrise. For at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse er det afgørende, at man trives mentalt. Derfor skal vi handle nu – det kan ikke vente til i morgen,” Alma Tynell, forkvinde i DGS.

Allerede nu er følgende kunstnere klar, men flere bliver offentliggjort løbende: KIDD, Artigeardit, Marcus.wav, Bathsheba, FVN, RoseeLu, Mags.

Et initiativ under: GivOrdLyd! arrangeres i samarbejde med Danske Skoleelever, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og Erhvervsskolernes ElevOrganisation. Der vil blive solgt 1100 billetter til 200 kroner stykket.

Du kan købe din billet allerede nu – lige her


For yderligere kommentarer, kontakt: Jakob Risom Langelund, pressechef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 6165 6540, mail: jr@detsocialenetvaerk.dk

GivOrdLyd er støttet af Tuborg Fondet