7. september 2021

Nu indvies headspace Haderslev

Det Sociale Netværk/headspace Danmark indvier i dag officielt det nye headspace-center i Haderslev. Centeret ligger på Lavgade 5 og er åbent for alle børn og unge mellem 12 og 25 år, der har brug for nogen at tale med. headspace Haderslev åbnede i maj, men på grund af Covid-19 blev den officielle åbning udskudt.

Marie Skødt (S), formand for Socialudvalget i Haderslev Kommune, ser store perspektiver i det nye samarbejde.

“Det glæder mig meget, at Haderslevs unge, nu har et sted som headspace, hvor de kan tale om både stort og småt. Alt for mange børn og unge i hele landet kæmper med et dårligt mentalt helbred og det gælder desværre også unge i Haderslev Kommune. Vi tror på, at et forpligtende samarbejde mellem kommune, region og headspace kan være en af midlerne til at hjælpe de unge tilbage på rette spor,” siger hun.

Det er headspace Danmarks andet center i Sønderjylland, der også rummer headspace Aabenraa og det sjette headspace-center i Region Syddanmark.

“Det er en stor glæde for mig her i dag at være med til at indvie headspace Haderslev og dermed styrke mulighederne for hurtig hjælp til børn og unge i Sønderjylland. Jeg er glad for, at Haderslev Kommune rækker ud efter os i det vigtige arbejde med at forbedre den mentale trivsel hos børn unge. Og jeg er ikke mindst glad for, at Haderslev Kommune har taget mod headspace med stor velvilje og lyst til samarbejde” siger Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Samarbejdet betyder bl.a., at Haderslev Kommune har fremskudte medarbejdere fysisk til stede i headspace Haderslev 15 timer om ugen. Fremover vil Region Syddanmark også have en fremskudt medarbejder fra psykiatrien i headspace Haderslev otte timer om ugen.

“Det er fuldstændigt afgørende, at kommune og region har et godt samarbejde, og at det bindes sammen med arbejdet i headspace, så vi kan tage hånd om de desværre mange unge, der har brug for hjælp og samtaler, inden de bliver alvorligt syge. Derfor er det så positivt, at vi kan stille med en fremskudt medarbejder fra psykiatrien i headspace-centrene rundt omkring i vores region,” siger Thies Mathiasen, formand for Region Syddanmarks psykiatri- og socialudvalg.

Brobygningen mellem civilsamfundet og de offentlige tilbud sikrer, at børn og unge hurtigere får den rigtige hjælp. Ingen andre civilsamfundstilbud har som headspace fremskudte kommunale og regionale medarbejdere integreret i den daglige drift over hele landet.

headspace Haderslev har ansat to ungerådgivere, og der er indtil videre rekrutteret 10 frivillige. Hvis du er interesseret i at blive frivillig i headspace Haderslev eller har spørgsmål vedrørende centret, kontakt gerne centerchef Kim Callesen på mobil: +45 3015 1380, email: kc@headspace.dk.

På billedet ses fra venstre: Kim Callesen, centerchef headspace Haderslev og headspace Aabenraa, Marie Skødt (S), formand for Socialudvalget i Haderslev Kommune, Thies Mathiasen, formand for Region Syddanmarks psykiatri- og socialudvalg, og Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.


For yderligere kommentarer, kontakt:

Jakob Risom Langelund, pressechef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 6165 6540, mail: jr@detsocialenetvaerk.dk.