8. november 2021

Nu indvies headspace Aarhus officielt

Efter mere end et års ventetid på grund af diverse nedlukninger og coronarestriktioner kan Det Sociale Netværk/headspace Danmark endelig officielt indvie headspace-centeret i Danmarks næststørste by, Aarhus. Centeret, der ligger centralt i byen på Sønder Allé 33, er åbent for alle børn og unge mellem 12 og 25 år, der har brug for nogen at tale med.

Aarhus’ uddannelsesinstitutioner rummer tilsammen 50.000 studerende. Dermed er det den by i Danmark med flest studerende i forhold til det samlede indbyggertal. Størstedelen er unge mænd og kvinder mellem 16-24 år – selvsamme målgruppe som på landsplan er i størst risiko for mental mistrivsel.

Aarhus har taget virkeligt godt imod headspace. På trods af at headspace Aarhus har været lukket i længere tid på grund af coronaudbruddet, er det strømmet ind med frivillige, der har været oprettet ventelister på at blive frivillig, og de i dag 80 frivillige i centeret har trods de svære omstændigheder formået at afholde knap 700 personlige samtaler med 200 forskellige unge, siden centeret åbnede i september 2020.

“headspace er et rigtig godt tilbud ved at være så let tilgængeligt og ukompliceret for de unge at benytte sig af. Hvis vi skal løfte den mentale sundhed for de unge, skal vi jo tale med dem i øjenhøjde og lytte til dem, og der kan de frivillige kræfter i headspace noget helt særligt. Det er en kæmpe hjælp til den store gruppe af unge i Aarhus,” siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Det har længe været et stort ønske for headspace at åbne i Aarhus, fastslår Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark. 

“Vi var meget glade for endelig at kunne tilbyde de unge i en af Danmarks største studiebyer nogen at tale med, da vi åbnede sidste år, og i dag kan vi så endelig fejre det. headspace Aarhus har fra starten været et af vores mere travle centre, ligesom det er strømmet ind med frivillige på trods af corona. Det viser, at det er vigtigt, at vi er her,” siger han.

Til receptionen var der, udover taler af Jacob Bundsgaard og Poul Nyrup Rasmussen, taler af byrådsmedlem og medlem af Magistraten, Mette Skautrup (KF), som var en af initiativtagerne til headspace Aarhus, og Anders Kühnau (S), formand for regionsrådet i Region Midtjylland.

headspace er i dag til stede i København, Odense, Aalborg, Esbjerg og i en række andre danske byer.


På billedet ses (fra venstre): Anders Kühnau (S), regionsrådsformand for Region Midtjylland, Anders Friche, centerchef for headspace Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, Mette Skautrup (KF), byrådsmedlem og medlem af Magistraten i Aarhus Kommune, og Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

For yderligere kommentarer kontakt:

Jakob Risom Langelund, pressechef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 6165 6540, mail: jr@detsocialnetvaerk.dk.