Headspace er et frirum, hvor man kan få et mentalt kram

Store omvæltninger ændrede Stefans liv

I december 2019 skete der nogle omvæltninger i Stefans liv.

“Der kom en stor omvæltning, som ændrede mange ting i min hverdag følelsesmæssigt. Jeg havde ikke lyst til at stå op, og det var bare ikke sjovt at være i mit hoved”, fortæller Stefan.

Han kom helt derud, hvor han begyndte at lege med tanken om, at han ikke ville være her længere.

“Jeg begyndte at tænke, hvordan det ville være, hvis jeg ikke var her mere, om folk overhovedet ville lægge mærke til det”.

Kommunen henviste til headspace

Stefan ville gerne starte hos en psykolog for at lære sig selv bedre at kende, men der var ventetid. Hos kommunen, hvor han fortalte, hvad der var sket, pegede de på headspace.

“Det var dér, headspace kom ind. Jeg var en smule skeptisk, men jeg vidste også, at jeg bare gerne ville have hjælp, så jeg prøvede det”, fortæller Stefan.

“Fra dag ét var det bare rigtig rart. Jeg følte virkelig en rar omsorg, som jeg ikke havde fået før, og som jeg virkelig havde savnet. Den omsorg gav mig lyst til at holde ud og til at være her”.

headspace er et frirum

Der er forskel mellem headspace og psykolog, fortæller Stefan.

“Hos psykologen sidder jeg i en boksering og får lidt nogle tæsk. I headspace er det mere stille og roligt i form af moderlig kærlighed, som en som mig satte stor pris på. Psykolog kan være meget intenst i øjeblikket, man skal være åben og modtagelig overfor den vejledning, psykologen kan give”.

“headspace er også vejledning, men det er også bare et frirum for en selv. Det er lidt dér, hvor man kommer hen og får et psykisk eller mentalt kram”.

Nu har Stefan fået nyt overskud.

“Jeg har fået overskud og styrke til at samle mig selv op igen. Det var sværere dengang. Med den selvtillid kan jeg nemmere overskue, at det nok skal gå – og sige det til mig selv. Og når jeg så finder ud af, at det var jeg selv i stand til, så kan jeg også sige: Sejt, det var jeg i stand til”.