Eksamensnervøsitet

Nervøsitet for en eksamen kan føles lammende, og det kan få hjernen til at lukke fuldkommen ned. Man mister kontrollen og kan overhovedet ikke koncentrere sig i eksamenslokalet.   


Forberedelse gør nervøsiteten mindre

Når man er nervøs for en eksamen eller forud for en anden vigtig præstation, så kan det skyldes, at man er bange for, at der pludselig går en klap ned. At man ikke længere kan huske noget.

Det er en god ide at lægge en plan for eksamensforberedelserne, ligesom man skal huske at passe på sig selv under eksamenslæsningen og ikke presse sig selv for hårdt. Øget stress kan forværre nervøsiteten, mens forberedelse ofte gør den mindre. 


Her kan du finde hjælp

Hvis du oplever nervøsitet i forbindelse med præstationer som fx en eksamen, så er det godt at tale med nogen om det. Fx en god ven, en forælder eller en søskende. Det kan også være en god ide at spørge dine lærere til råds. De har mange års erfaring, som de kan dele med dig. 


Du er altid velkommen i headspace

I headspace giver vi dig et trygt rum, hvor vi kan hjælpe dig med at forstå din nervøsitet. Vi lytter til dig, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig i dit tempo og med respekt for dine behov og ønsker. Vi hjælper fx også gerne med at lægge en forberedelses- og eksamensplan. Find dit headspace her.