Jobsøgning og arbejdsløshed

Det kan være svært at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, og rigtig mange unge oplever at være arbejdsløse – både som uddannede og ufaglærte.


Arbejdsløshed og usikkerhed

Når man ikke kan finde et arbejde eller lige har mistet sit job, kan det have stor indflydelse på ens selvopfattelse, og på hvordan man passer på sig selv. At stå uden et job kan føles ensomt og svært. Arbejdsløshed kan også medføre en følelse af skyld, skam eller, at der er en selv, der er noget galt med. Men man skal aldrig glemme, at det er ret almindeligt at stå uden job i perioder af livet.


Arbejdsløshed kan skabe et pres

Det er ikke ualmindeligt at føle et pres fra familie, venner og omgivelser i det hele taget. Vi lever i en kultur, hvor mange knytter identitet og arbejde tæt sammen. Omgivelserne vil gerne have, at man er i arbejde, og når familie og de nærmeste ikke forstår ens situation, kan det blive svært at spørge om hjælp til fx husleje eller andre udgifter.


Færre midler – større isolation

Arbejdsløshed betyder ofte en lav indkomst, og det kan det være svært at finde penge til at lave ting sammen med familie og venner. På den måde kan mange også komme til at føle dig alene eller isoleret fra deres omverden.


Her kan du finde hjælp

De fleste jobcentre har speciel hjælp til unge ? og under alle omstændigheder er kommunernes jobcentre dér for at hjælpe med få ledige i arbejde eller videre i uddannelse. I headspace hjælper vi dig gerne med alt det praktiske i forbindelse med kontakt til jobcenteret.


Du er altid velkommen i headspace

I headspace giver vi dig et trygt rum, hvor du kan tale åbent om arbejdsløshed og jobsøgning – og de følelser og frustrationer, det kan føre med sig.

I headspace Aalborg, Billund, Helsingør og Hvidovre har vi desuden et projekt, som hedder headspace+. Det er målrettet særligt til unge mænd, der er kommet ud af kurs og skal finde vejen tilbage til uddannelse eller arbejde. Du kan læse mere om headspace+ her.

Uanset hvem du er ? ung mand eller kvinde – så er du velkommen i headspace. Vi lytter til dig, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig – i dit tempo og med respekt for dine behov og ønsker. Find dit headspace her