Konflikter med familie

Skænderier og konflikter med forældre, søskende og andre familiemedlemmer er ret almindeligt. Men det kan blive til konflikter, som er så store, at forholdet til familien bliver meget problemfyldt.


Når dine forældre bliver skilt

Når forældre bliver skilt, kan det give problemer i familien. Mange børn og unge oplever savn og andre svære følelser, og de kan føle, at de bærer en del af skylden for deres forældres skilsmisse; måske endda, at de har været årsag til forældrenes konflikter. Nogle føler også, at de skal vælge side. Det kan fx ske, hvis den ene forælder har forladt den anden.

Ligegyldigt hvad er det dog aldrig børn og unges ansvar eller opgave at løse forældrenes problemer.


Alkohol- eller stofmisbrug i familien

Når et familiemedlem har et misbrug, påvirker det hele familien. Det kan være svært at tackle, og det kan overskygge de hyggelige familiestunder. Mange vælger at holde det hemmeligt, fordi de synes, at misbruget er meget skamfuldt.

Misbrug og hemmelighedskræmmeri kan hurtigt resultere i ensomhed, og at man føler sig trist og ked af det. Derfor kan det være en god idé at tale med nogen, hvis der er misbrug i familien.


Forskellige holdninger i familien

Mange børn og unge oplever, at deres forældre har svært ved at forstå deres følelser, måde at leve eller være på.

Måske er forældrene vokset op under andre forhold eller i en anden kultur, hvor kærester, alkohol og fester ikke er acceptabelt. Det kan nemt være årsag til store skænderier og uenigheder, når holdningerne i familien er meget forskellige.


Du er altid velkommen i headspace

I headspace giver vi dig et trygt rum, hvor vi kan hjælpe dig med at forstå og tackle dine familiekonflikter. Vi lytter til dig, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig i dit tempo og med respekt for dine behov og ønsker. Find dit headspace her