Krop, kost og motion

De fleste unge går op i deres udseende og selvbillede og tænker på deres vægt og madvaner, men for nogle kan det tage overhånd og udvikle sig til et usundt forhold til krop, kost og motion.


For stort fokus på krop, kost og motion

Der kan være mange grunde til, at man begynder at gå ekstra meget op i kost og krop. Nogle føler sig utilstrækkelige i skolen eller i sociale sammenhænge, mens andre måske føler, at de ikke er pæne eller tynde nok. Det kan også være noget helt tredje.

Hvis man har et for stort fokus på krop, kost og motion kan det i udvikle sig til en spiseforstyrrelse. Det kan ende med fx anoreksi, bulimi eller BED (Binge Eating Disorder).


Her kan du finde hjælp

Hvis du kan mærke, at du er ved at få et usundt forhold til din krop, motion eller mad, eller hvis du har en spiseforstyrrelse, bør du få hjælp til at håndtere dine følelser og tanker.

Hos Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade kan du finde yderligere viden, ligesom du kan få hjælp til at håndtere dine tanker. Er du pige, kan du chatte med GirlTalk, der taler med piger om alt mellem himmel og jord – blandt andet krop, kost og motion.


Du er altid velkommen i headspace

I headspace giver vi dig et trygt rum, hvor du kan tale åbent om dine tanker om dit kropsbillede og dit forhold til mad og motion. Vi har et specielt fokus på krop, kost og motion igennem vores projekt VærDig, hvor vi hjælper unge, der tumler med negative tanker om deres spejlbilleder.

I headspace lytter vi til dig, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig i dit tempo og med respekt for dine behov og ønsker. Find dit headspace her.