Seksualitet og kønsidentitet

Spørgsmål om seksualitet og kønsidentitet er uafhængige af hinanden, de er hyppige og normale blandt unge mennesker. Alligevel kan spørgsmålene og tankerne fylde meget.


Tanker om seksualitet

Mange børn og unge er i tvivl om deres seksualitet. Tankerne om, hvem de er tiltrukket af, kan påvirke deres hverdag i meget stor grad. De kan føle sig forkerte og være bange for at fortælle om deres seksualitet til venner og familie af frygt for, hvordan det bliver modtaget. De kan også have det svært med at føle sig anderledes end kammeraterne.

Mange oplever, at det er svært at håndtere sine tanker om seksualitet. Derfor kan det være en god idé at tale med nogen om de ting, der fylder.


Tanker om kønsidentitet

Køn kan anses som et spektrum fra feminin til maskulin og alt derimellem. At være i tvivl om sit køn kan være skræmmende, når man er barn eller ung og er i gang med at finde ud af, hvem man er som menneske.

Nogle børn og unge oplever også en følelse af ubehag og endda lede ved den krop og det køn, de er født med. Sådanne følelser og tanker overskygger ofte alt andet, og de er forbundet med stor smerte. Børn og unge, der har tanker om deres kønsidentitet beskriver ofte, at de føler sig alene med deres tanker og kan have brug for nogen, der uden at dømme, kan hjælpe dem til at organisere tankerne.


Du er altid velkommen i headspace

I headspace kan vi hjælpe dig med at forstå og acceptere dine tanker om seksualitet og kønsidentitet. Vi lytter til dig, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig i dit tempo og med respekt for dine behov og ønsker. Find dit headspace her.