Selvskade

Nogle unge skader sig selv med vilje, og det kan der være mange forskellige grunde til. Mange gør det for at tackle svære ting i livet; ting som virker uoverskuelige eller ubærlige. De føler, at den fysiske smerte ‘overdøver’ en indre følelsesmæssig smerte.

Selvskade er ofte et råb om hjælp – en måde at fortælle andre, at man har det rigtig dårligt.


Man kan blive afhængig af selvskade

Når man skader sig selv, sker der det, at der frigives stoffer i hjernen, som man føler sig “høj” af. Det betyder, at man kan opleve at få mere energi og føle sig mere glad. Man kan derfor blive afhængig af det, på samme måde som man kan være afhængig af stoffer.


Her kan du finde hjælp

Hvis du har været selvskadende gennem længere tid, skal du sandsynligvis have hjælp af en psykolog eller psykiater. Til at starte med kan det dog også være en voksen, du kender i forvejen, for eksempel en forælder, en lærer eller din læge, men det kan også være en god ven.

Du kan også finde hjælp og viden hos Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade. Her kan du få rådgivning om selvskade – helt gratis.  For nogle bunder selvskade i selvmordstanker. Hvis du har selvmordstanker, kan du altid ringe eller skrive til Livslinien for hjælp og rådgivning.


Du er altid velkommen i headspace

I headspace giver vi dig et trygt rum, hvor vi kan hjælpe dig med at forstå dine følelser og dit behov for at skade dig selv. Vi lytter til dig, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig i dit tempo og med respekt for dine behov og ønsker. Find dit headspace her.