Skole og uddannelse

Som ung kan man løbe ind i mange bekymringer, følelser og tanker om skole og uddannelse – uanset hvor i ens uddannelsesforløb man er.


Uddannelse og præstationspres

Uanset om man går i folkeskole, på en erhvervsuddannelse, på gymnasiet, på universitet eller noget helt femte, kan det være svært og til tider stressende at være i gang med en uddannelse. Man skal både imødekomme samfundets, forældres og sine egne forventninger.

For mange kan det være en udfordring at få tid til både lektier og sociale arrangementer, og man kan komme til at føle, at man hverken slår igennem fagligt eller socialt. Det er helt normalt at føle sig presset i kortere perioder, men hvis man er presset over en lang periode, kan det have større konsekvenser for ens generelle trivsel.


Det svære valg af uddannelse

Det kan være rigtig svært at vælge, hvilken uddannelse man skal tage. Listen over uddannelsesmuligheder er lang, og for nogle kan det måske slet ikke lade sig gøre at blive optaget på drømmeuddannelsen – og hvad gør man så?

Andre føler et stærkt pres fra deres forældre eller venner til at vælge en bestemt uddannelse. Selvom det kan være svært at sige fra, er det vigtigt, at man træffer sit eget valg og selv bestemmer, hvilken vej og uddannelse man tager.


Uddannelsestvivl rammer mange

Nogle unge oplever, at “drømmeuddannelsen” slet ikke er drømmen alligevel. Fremtiden kan pludselig blive uvis og forvirrende, når man mærker tvivlen sætte ind.

Det kan være et stort dilemma, om man skal droppe ud af sin uddannelse – for hvilken anden uddannelse skal man så søge ind på?


Her kan du finde hjælp

Du kan måske have svært ved at tale med dine venner eller forældre, hvis du ikke trives i skolen, eller hvis du er i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge. Hvis du allerede går på en uddannelse, har dit uddannelsessted måske gratis studievejledning.


Du er altid velkommen i headspace

I headspace giver vi dig et trygt rum, hvor vi kan hjælpe dig med at forstå og tackle dine familiekonflikter. Vi lytter til dig, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig i dit tempo og med respekt for dine behov og ønsker. Find dit headspace her