Trist og ked af det

Det er en del af livet at være trist og ked af det ind i mellem. Det er ikke altid, man ved hvorfor, og det er helt almindeligt. Men tristheden må ikke bide sig fast i hverdagen.  


Tristhed kan komme af mange ting

Det er almindeligt at have humørsvingninger i nogle perioder, hvor man føler sig glad og ovenpå det ene øjeblik, og i det næste øjeblik er trist og nede i kulkælderen. Nogle gange ved man, hvorfor man er ked af det, og andre gange gør man ikke.

Tristhed kan også komme som en reaktion på noget specifikt, f.eks. hvis man harkærestesorger eller bliver uvenner med en god ven. Man kan også blive trist og ked af det, uden at man rigtigt ved hvorfor. 


Har tristheden sat sig fast?

Det er helt normalt at være i dårligt humør af og til, men det er vigtigt at gøre noget ved det, hvis de triste følelser og tanker tager overhånd. Det er fx et dårligt tegn, hvis følelsen af tristhed påvirker hverdagen negativt i en længere periode, eller hvis man stopper med at nyde de ting, som man før har været glad for.

Ultimativt kan man blive så trist og ked af det, at det kan udvikle sig til depression – og derfor er det vigtigt at tale om, hvis man kan mærke en stigende tristhed i hverdagen.


Du er altid velkommen i headspace

I headspace giver vi dig et trygt rum, hvor du kan tale åbent om de følelser, bekymringer eller oplevelser, der måske gør, at tristheden har taget over. Vi lytter til dig, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig i dit tempo og med respekt for dine behov og ønsker. Find dit headspace her.