Carsten fra headspace Helsingør


  • Carsten
  • 62 år
  • frivillig i headspace Helsingør siden marts 2019

Gør en forskel for andre

Jeg er selvpensioneret og har derfor tid til rådighed. Jeg begyndte allerede for et par år siden at kigge på noget frivilligt arbejde, og jeg hørte fra andre, at headspace kunne være interessant, så derfor meldte jeg mig her. Grunden til det er, at jeg godt kan lide at gøre en forskel for andre.

Jeg kan godt lide den form for kollegiale samhørighed, der findes sådan et sted her. Det savner jeg fra de arbejdspladser, jeg har været på tidligere. Og ikke mindst de samtaler, man har med de unge, hvor det giver utrolig meget at kunne gøre en lille forskel.


Den største motivation er at kunne hjælpe

Min motivation er blandt andet den tilfredsstillelse, det giver at have hjulpet et ungt menneske videre, som starter med at komme ind og være ked af det og så løsner op og går ud senere med et smil på læben. Det er den største motivation, der overhovedet findes.


Vi løser det sammen

Man skal være frivillig, hvis man har tid og overskud, og hvis man kan lide at hjælpe unge mennesker og få dem til at få både en bedre dag og et bedre liv. Man skal have den dybe motivation. Det er ikke alle, der har mulighed for det.

Jeg mødte en ung mand, som kom ind til headspace med kærestesorger. Hans facade krakelerede, og han havde så ondt i sit hjerte over de ting, han havde gennemgået. Det, man ser udadtil, er ikke altid det, der sker bagved. Vi prøver alle at vise det perfekte billede, og masken kan godt tage over. Det er først, når man kommer ind bag huden, at man kan man forstå den maske. Problemet går ikke væk ved at trykke på en knap. Vi løser det sammen. Vi taler om det og får de ting, der gør ondt inde i maven, til at gå væk, og med tiden bliver det bedre.