Lene fra headspace Rødovre


  • Lene
  • 65 år
  • Pensioneret viceskoleleder i folkeskolen
  • Frivillig i headspace i mere end 6 år

Gør en forskel for unge

Det giver mig mange forskellige ting at være frivillig. Jeg kan nogle gange mærke, at jeg virkelig gør en forskel over for de unge. Jeg har haft forløb, som har varet over et år, hvor jeg har kunne “tegne” i sandet og se en tydelig forskel, når de går ud igen.

Det er spændende at møde en masse nye mennesker og forholde sig til dem, alle med forskellige baggrunde.


Samarbejder på tværs

Det motiverer mig, at man kan gøre en forskel for nogen af de unge. Det er også spændende at have et samarbejde med så mange forskellige mennesker med så forskellige baggrunde og forskellige aldre, som vi har her i headspace.


De unge skal arbejde med

Det, der har gjort størt indtryk på mig i samtalerne med de unge, er, hvor åbne og dygtige de er til at prøve at arbejde med sig selv. Rådgivere kan ikke flytte noget, hvis de unge ikke arbejder med.

Det er spændende at høre og være vidne til. Det er spændende at se udviklingen. Hvis jeg har længere forløb, er jeg opmærksom på at gøre op, om de unge har flyttet sig, om der er sket en udvikling. Det skal gøres jævnligt. Ellers skal der laves brobygning. Det er dejligt at opleve, når der er sket en udvikling.


Bidrage til at hjælpe et ungt menneske

Man skal være frivillig, hvis man synes, det er vigtigt at gå ind og hjælpe unge mennesker, som står i en eller anden krise, større eller mindre. Og hvis man synes, at man kan bidrage med noget for at hjælpe et ungt menneske igennem krisen.

Den unge får noget ud af en yngre rådgiver og så noget andet ud af mig, fordi jeg er lidt ældre. Vi rammer den unge forskelligt. En kombination af ung og ældre giver mere med sig. Jeg er måske lidt mere mor-agtig, hvor en yngre rådgiver kan optræde mere som en veninde. Det kan man bruge aktivt i samtalen.