Sabrina fra headspace Aabenraa


  • Sabrina
  • 19 år
  • Nylig student fra HTX, hvor hun også har lavet forskellige former for frivilligt arbejde – hun har blandt andet siddet i elevrådet, i hovedbestyrelsen og er også med i et ungeråd i kommunen
  • Frivillig i headspace siden januar 2019

Alle skal have nogen at tale med

Jeg blev frivillig på grund af headspaces mærkesag. Det med at kunne være nogen at tale med, uanset hvem man er. Det er et godt koncept, at unge bare kan komme, som de er, og blive mødt, som de er.

Jeg har altid haft en interesse for mennesker og har også overvejet, om jeg skulle studere psykologi eller pædagogik. Jeg er blevet bekræftet i, at det er det, jeg gerne vil arbejde med. Jeg synes, headspace er fantastisk.


Udvikling og nye kompetencer

Jeg har udviklet mig utrolig meget. At kunne tale med andre mennesker er en kompetence, som for mit vedkommende har udviklet sig virkelig meget.

Vi reflekterer over det, vi gør i headspace, så jeg er også blevet bedre til at reflektere over ting i min hverdag. Jeg tænker blandt andet over, hvordan man kan blive et bedre menneske.

Det er også rigtig hyggeligt at være her. Man får et godt netværk, og det giver rigtig god energi at være i headspace.


Motiverende at gøre en forskel

Det er motiverende at kunne se, at man gør en forskel. Selvom det måske er små skridt. Men man kan se, at man har været nogen at tale med. Det er især motiverende, når de unge sætter ord på, at det giver dem noget at komme i headspace.

Det motiverer mig også, at vi anerkender hinandens arbejde. Der er en god stemning, vi roser hinanden og snakker rigtig godt med hinanden.


Positiv indflydelse på andre mennesker

Noget af det, der har gjort størst indtryk på mig i samtalerne med de unger var, da jeg snakkede med en ung, der havde haft kronisk hovedpine. Han satte ord på, hvor meget det havde givet ham at komme i headspace.

Han havde ikke længere den samme hovedpine og var blevet bedre til at kommunikere med folk og snakke om hans følelser. Det gjorde mig lidt stolt, at jeg kunne have sådan en indflydelse på et andet menneske. Jeg kunne mærke, at det rykkede noget i mig. Det er vildt at vide, at man har hjulpet et andet menneske på den måde.


Du skal bare være dig selv

Man skal være frivillig, hvis man synes arbejdet i headspace er interessant. Hvis man har lyst til at hjælpe andre og hvis man kan se sig selv lytte til og tale med unge mennesker.

Og hvis man tror, man ikke kan finde ud af at være frivillig, så er det lige netop derfor, man skal prøve det, så man får drejet billedet af, at det kræver meget. Det kræver bare, at man er menneske. headspace er for alle. Det er mangfoldigt.

Vi kan alle lytte og være nogen at tale med, ligegyldigt om vi har den ene eller den anden baggrund.