Simon fra headspace København


  • Simon
  • 30 år
  • Frivillig i headspace København siden maj 2018

Større forståelse og bedre indblik

Jeg overvejede at blive socialrådgiver, så at være frivillig var en god måde at afprøve, om det var noget for mig. Det er en måde at få erfaring, før man starter på en uddannelse.

Jeg var i praktik i 3 måneder og skulle have startet på socialrådgiveruddannelsen til sommerstarten, men jeg kom ikke ind, så jeg blev i headspace i mellemtiden, indtil jeg søgte igen om vinteren. Nu studerer jeg til socialrådgiver og skal til at afslutte mit 3. semester.


Arbejdet er meget givende

Jeg synes, arbejdet som frivillig rådgiver er meget givende. Og det føles som om, at arbejdet er meget meningsgivende over for andre. Der er andre, som sætter pris på, at man er der. Det er rart at føle, at man kan gøre en forskel for et andet menneske.

Det giver også noget i forhold til personlig udvikling. Man udvikler en evne til at kunne sidde og tale med andre mennesker på en bestemt måde. Jeg har lært en masse ting, som jeg ikke vidste, før jeg startede i headspace.

Der er et godt fællesskab mellem de frivillige og de unge og mellem de frivillige og de ansatte. Der er en masse fede mennesker i headspace, så det giver mig både noget socialt, professionelt og personligt at være frivillig.


Nogen går rundt og har det rigtig skidt

Det har gjort stort indtryk på mig, hvor skidt nogen af de unge har haft det. Jeg har både snakket med nogen om selvmordstanker og selvmordsforsøg.

De kan gå rundt og have det virkelig skidt, og folk er måske ikke klar over det, eller der bliver ikke gjort noget ved det. Det er skræmmende, at unge mennesker har det så dårligt, uden at der bliver gjort noget ved det. Der kan det især være godt, at man sidder to til samtalerne, så man har en at sparre med bagefter.

Mange af dem, der kommer, har også allerede talt med deres familie eller venner, men vil ikke belemre dem for meget eller føler, at de allerede har talt om det for meget. Nogen har også fået at vide, at de har talt om det for meget, og så tør de ikke snakke om det mere. I stedet hober det sig op.

Problemerne begynder hurtigt at påvirke hinanden, og det sætter en kædereaktion i gang. Vennerne forstår dem ikke nødvendigvis. De unge har derfor også brug for at tale om, hvordan man kan tale med sine venner, hvordan man kan kommunikere bedre. Det kan være en opdagelsesproces for alle involverede at sidde i en samtale.


Også godt til CV’et

Man skal blive frivillig i headspace, hvis man vil opleve personlig og professionel udvikling, men det er også helt fair, hvis man bliver det for at have noget at skrive på cv’et eller for erfaringens skyld.

Der er mange gode grunde til at være frivillig. Vi er for eksempel også med på Distortion med bolsjer og flyers.