Kontakt dit lokale headspace eller skriv på chatten

Når du synes, noget er svært, så kontakt headspace og få en snak om det. Vi ved, at det hjælper at få talt om det – uanset hvad det er, stort eller småt.

Du kan tale om alt i headspace. Se hvilke tanker og følelser andre unge typisk kommer med her og du kan også se korte film med nogle af de unge, der har brugt headspace her.


Vi er nogen at tale med, og vi har tavshedspligt

headspace er kort og godt nogen at tale med. Intet er for stort eller småt.

Vores rådgivning er gratis og uforpligtende, og du kan være anonym, hvis du ønsker det.

Der er ingen ventetid, og alt foregår på dine præmisser. Kort sagt, du bestemmer, hvad vi skal tale om.

Desuden har vi tavshedspligt, så alt, hvad du fortæller, bliver mellem os. Vi deler aldrig din historie med andre uden for headspace.


Bliv medlem – og vær med til at gøre en forskel!


headspace er en anonym rådgivning

Ved første kontakt til headspace, ved vi ikke, hvem du er, uanset om du chatter, ringer, sms’er, skriver en mail eller møder op i et headspace-center.

Hvis det er vigtigt for dig at være anonym, behøver du ikke at opgive dine personlige oplysninger, fx fulde navn, hvor du bor, eller hvor du går i skole. Vi hjælper dig naturligvis.

Der kan dog være behov for, at du må opgive din anonymitet i et forløb hos os, for at vi kan sikre, at du får den rigtige hjælp. Det sker – som alt andet i headspace – kun, hvis du er enig.


I headspace har vi underretningspligt

Hvis du er under 18 år og fortæller os noget, som gør os særligt bekymrede, er vi dog forpligtede til at sige det videre til kommunen.

Det kan fx være, hvis du fortæller, at du er udsat for vold, har selvmordstanker, eller hvis dine forældre drikker og derfor ikke kan passe ordentligt på dig.


De fleste i headspace er frivillige

De fleste du møder i headspace er frivillige, og vi brænder alle for at gøre en forskel for dig. Vi er mange forskellige aldre, og vi vil hjælpe dig ved at trække på vores erfaringer. Vores baggrunde og livshistorier er også forskellige, og vi kommer med både personlige og faglige kompetencer. Mød nogle af os her.

Du behøver ikke have en samtale den første gang, du besøger headspace. Du er meget velkommen til blot at kigge forbi, drikke en kop-et-eller-andet og hilse på ansatte og frivillige. Hvis du selv har lyst til at blive frivillig, så kan du læse mere om det her.


headspace-samtalen

Vi har alle gennemført en headspace-uddannelse i at tale med børn og unge og rådgive jer. Gennem uddannelsen er vi blevet klædt på til at støtte, vejlede og hjælpe dig med det, som du har behov for at tale om.

I udgangspunktet er vi altid to rådgivere med til en samtale. Dermed er vi to par ører, som kan lytte og to mennesker, som kan støtte dig. Du kan læse mere om headspace-samtalenvores fundament og vores rådgivning her.


Kom så ofte, du har lyst

Når du har været til en samtale, vil vi sammen finde ud af, om du ønsker tid til endnu en samtale. Vi kan aftale den nye tid med det samme, eller du kan sende en sms, ringe eller dukke op, når du har lyst. I headspace er der ingen regler for, hvor ofte du skal have en samtale. Der er heller ikke noget maksimum for, hvor mange samtaler du kan få.

Et samtaleforløb vil altid blive planlagt i samarbejde med dig. Hvornår og hvor ofte vi mødes, er helt op til dig. Det vigtigste er, at vi mødes, når du synes, det er nødvendigt.

Du må komme i headspace lige så meget, som du har behov for! headspace er et frirum, hvor du altid er velkommen.


Kom alene eller tag en ven med

Det er helt okay at tage en ven, søster, mor, nabo eller alt derimellem med i headspace.

Din baggrund er også ligegyldig, fx gør det ikke noget, at du før har været til psykolog eller stadig går til psykolog. ALLE er velkomne.


Sådan kontakter du os

Du kan kontakte dit lokale headspace, hvor du også kan finde oplysninger om, hvordan du ringer, skriver en mail eller sender en sms.

Vores åbningstider varierer. De fleste headspaces har åbent mandag til torsdag kl. 12-18. Og enkelte har også åbent om fredagen. De præcise åbningstider kan du se på dit lokale centers side.

Du kan chatte med os hver mandag til fredag. Du kan finde chatten her.

Husk også, at vi nogle gange ændrer åbningstider, når det er ferietid.