Univers om erhvervsuddannelser

Hvilken retning skal jeg gå? Skal jeg gøre, som min mor siger, og som langt de fleste af mine venner gør, gå i gymnasiet?

Jeg vil egentlig gerne noget mere kreativt, noget hvor jeg skaber eller lærer et håndværk, men hvad er et godt match for mig? Hvordan følger jeg min drøm om at arbejde med mennesker? Hvilken retning skal jeg tage?


Hvad skal jeg vælge?

I headspace møder vi mange unge, som har svært ved at vælge ungdomsuddannelse, og ender med det såkaldt ‘sikre valg’: gymnasiet. Men for mange vil det give mere mening at vælge en erhvervsuddannelse; de vil trives bedre, fordi kompetencer og uddannelse går op i en højere enhed. Det er baggrunden for, at vi nu støtter op om et initiativ, som virksomheden Protekta har taget for at få flere unge til aktivt og bevidst at vælge en erhvervsuddannelse.

Initiativet har fået støtte fra Industriens Fond, ligesom vi har fået positiv opbakning fra Dansk Metal, 3F, HK og fødevareforbundet NNF.


Univers med overblik over muligheder

Konkret laver vi et univers med et enkelt og komplet overblik over erhvervsuddannelser. Den enkelte unge, som står midt i valg af uddannelse, skal få en dybere forståelse for sine egne kompetencer og motivation. Samtidig vil vi guide den unge frem til ny indsigt i erhvervsskolernes flere end 100 fagretninger med et væld af job- og karrieremuligheder.  

Vi vil give de unge klare billeder af, hvad uddannelserne fører til. Hvad er et arbejde som fx smed? Hvilke døre åbner uddannelsen? Smed er ikke en stor stærk mand ved en ambolt men specialiseret arbejde med vindmøller, rør, trapper, skibe etc. Man kan blive klejnsmed, rustfast smed, energitekniker, maritim smed eller svejser ? eller guldsmed og beslagsmed for ikke at tale om cykelsmed, som i dag hedder en cykelmekaniker!


I samarbejde med unge

Vi bygger universet op i tæt samarbejde med unge. Unge er eksperter i eget liv, og ved, hvad de tiltrækkes af. Derfor inviterer vi dem helt ind i hjertet af projektet, hvor de skal være med til at teste design og funktionalitet.

Vi kender endnu ikke slutproduktet, ja, faktisk heller ikke uddannelsesuniversets navn. Det skal de unge være med til at bestemme. Udviklingen af uddannelsesuniverset sker over de kommende måneder.

Du kan læse mere om projektet i pressemeddelelsen her