Find hjælp til dig selv

Det er vigtigt, at du, imens du hjælper dit barn, en pårørende eller en ven, også ser på, hvad du selv har brug for. At du selv har det godt, kan være afgørende for, at du kan tilbyde en større tålmodighed og en mere velovervejet tilgang til, hvordan du kan hjælpe.

Det er svært at være tæt med en, som har det svært. Og det kan være vanskeligt at finde ud af, hvordan man skal hjælpe. Men en række rådgivningstilbud står klar til at hjælpe dig som forældre eller pårørende.

Den rette hjælp findes

Det kan føles overvældende at være med til at finde den rette hjælp. Og det kan være svært at trænge igennem, hvis dit barn eller pårørende ikke ønsker din hjælp. Derfor kan det være godt at begynde med at søge hjælp og rådgivning i dit lokale headspace, hvis du er bekymret for dit barn.

Råd og vejledning til pårørende

Børns Vilkårs rådgivning: Forældretelefonen er en anonym rådgivning for forældre, bedsteforældre, venner, naboer og andre med relation til børn, der har det svært.

Forældrerådgivningen er en uvildig rådgivning, der har til formål at give råd og vejledning til forældre, hvis børn har problemer i skolen. Rådgivningen foregår på telefon og mail. 

Misbrugsportalen driver Linje 7-9-13, som tilbyder anonym telefonisk rådgivning og støttende samtaler til både pårørende og andre personer, som er berørte af misbrug og afhængighed af forskellig art. Linje 7-9-13 henvender sig primært til mennesker, som går med et skjult misbrug eller en afhængighed i deres dagligdag, samt deres pårørende.

Netstof rådgiver om alkohol, hash og andre stoffer. Rådgivningen er for både unge, forældre, venner og professionelle.

FBU forældrestøtte tilbyder uvildig, kvalificeret rådgivning og støtte til forældre, som er i kontakt med kommunen, fordi deres barn har behov for særlig støtte. FBU ForældreStøtte kan rådgive om dine rettigheder, pligter og muligheder, ligesom FBU ForældreStøtte kan fungere som bisidder ved møder med de offentlige myndigheder.