
Bliv peer frivillig i headspace Family chatten
Vil du bringe din erfaring som pårørende i spil og skabe håb og hjælpe andre? Så har vi brug for DIG som peer frivillig i headspace Family chatten.
Brug dine erfaringer til at gøre en forskel for familier og pårørende til en ung i mistrivsel.
headspace Family er et samtaletilbud for familier og pårørende til unge i alderen 12-25 år, der oplever mistrivsel. Vi tilbyder individuelle samtaler og familiesamtaler i vores fysiske centre og individuelle samtaler i vores chat, om alt fra konflikter i familien til de mange svære følelser, der opstår, når en ung mistrives.
Med din hjælp kan endnu flere få nogen at tale med. I headspace Family chatten er det nemlig primært frivillige, der har samtaler, understøttet af ansatte. Du vil være på vagt enten formiddag/-eftermiddag eller eftermiddag-/aften og hver vagt er 6 timer (med pause og sparring).
Dine personlige erfaringer betyder at de mennesker, der søger hjælp hos os, føler sig mødt i ligeværd og i øjenhøjde. Det giver håb og styrke, at se andre, der har været igennem en krise, leve et meningsfuldt liv med overskud til at hjælpe andre.
Vi giver dig værktøjerne og klæder dig godt på, og i fællesskab skaber vi et trygt rum til at tale om følelser og udfordringer omkring at være tæt på et ungt menneske i mistrivsel.
Hvad forventer vi af dig?
- At du har levet med en ung i mistrivsel i din familie eller på anden måde været tæt pårørende til en
- Gerne har en rådgivningsfaglig eller terapeutisk-/sundhedsfaglig baggrund
- At du kan lytte, stille nysgerrige spørgsmål og trække på dine egne erfaringer, når det giver mening
- At du kan se dig selv chatte om en masse forskellige dilemmaer og tematikker på chatten som pårørende kan stå i som fx familiekonflikter, skoleværing mv. Men også de sværere tematikker som kan berøre en familie som fx: psykisk sygdom, selvskade, selvmordstanker. Der er altid en ansat til stede i chatten, og altid mulighed for vejledning, støtte og hjælp. Du bliver oplært i at håndtere forskellige typer af komplekse og hårde samtaler
- At du er imødekommende, engageret og samarbejdsvillig
- At du har lyst til at lytte, være nysgerrig og anerkende de pårørende som vi møder i chatten
- At du har lyst til at deltage i uddannelse, sparring og supervision
- At du kan bidrage med din tid minimum 12 timer pr. måned i mindst et år.
Vi tilbyder dig:
- Rammerne for at du kan bringe dine egne personlige erfaringer i spil til at hjælpe andre og samtidig blive klogere på dig selv
- Et socialt og givende fællesskab i frivilliggruppen
- Sparring og støtte – du vil aldrig stå alene
- Erfaring i at arbejde med frivillighed og varetage svære samtaler
- At udvikle dine skriftlige rådgivningskompetencer indenfor et digitalt rådgivningsmedie.
- Medbestemmelse i planlægningen af din tid
Vi giver dig en frivilliguddannelse, hvor du bliver klædt godt på til samtalerne. Du får sparring i hverdagen, så du hele tiden kan udvikle dig og blive endnu dygtigere. Derudover afholdes der temaaftener og frivilligmøder af både faglig og social karakter.
Introuddannelse i headspace chatten
For at kunne blive frivillig hos os, skal du kunne deltage i introuddannelsen, som foregår på Hellerupvej 24, 2900 Hellerup. Derudover skal du på følgevagter med en ansat eller nuværende frivillig. Introuddannelsen vil afholdes to aftener i slut maj 2025 og det er påkrævet at deltage.
Hvad gør jeg nu?
Hvis vi har fanget din interesse, så send os din ansøgning og fortæl lidt om dig selv og din motivation for at være med.
Har du spørgsmål eller ønsker du at vide mere om at være peer frivillig i headspace Family chatten, er du velkommen til at kontakte familie- og pårørenderådgiver Helle på telefon: 92 92 15 66 eller mail: hbb@headspace.dk
Vi holder samtaler i slut april/start maj og glæder os til at høre fra dig!