Bliv Frivillig i headspace

Hjælp os med at hjælpe unge

headspace er drevet af flere end 600 frivillige over hele landet, og der er næsten altid behov for flere.

Uanset om du brænder for at hjælpe, støtte og rådgive børn og unge, du vil fortælle de gode historier og øge kendskabet til headspace, eller du vil hjælpe med alle de dagligdagsting, der skal til for at drive et headspace – så har vi brug for dig!

Det er vigtigt, at du har lyst til at være med til at gøre headspace til et trygt, rart og hyggeligt sted, hvor børn og unge kan komme og få talt om deres tvivl, følelser og problemstillinger.

Bliv frivillig ungerådgiver

Mange frivillige bliver ungerådgivere i headspace.
De arbejder med rådgivning af børn og unge mellem 12 og 25 år. Det vil sige personlige samtaler i headspace.
Så hvis du tænker, at du har livserfaringer, indsigter, oplevelser eller faglige kompetencer, som er en styrke i arbejdet med børn og unge, så ansøg nu.
Sommetider er der også brug for mere praktisk hjælp. Fx at tage med den unge til kommunen eller søge boligstøtte eller SU.

Du skal afse 12 timer om måneden.

Bliv frivillig i chatten

Du kan også blive frivillig ungerådgiver i headspace chatten, som har hjemme hos headspace Gentofte tæt ved Hellerup st.

Vi stiller de samme krav til ungerådgivere i chatten som til alle andre ungerådgivere i headspace.

Du skal kunne afse 6-8 timer om måneden.

Bliv frivillig grupperådgiver

Som grupperådgiver sidder du med i gruppeforløb, hvor det at danne relationer, lytte og skabe et trygt rum for de unge er i fokus.

Du får en grupperådgiveruddannelse, hvor du bliver klædt godt på til at facilitere et gruppeforløb og løbende sparring.

Gruppeforløbene bliver dannet lokalt ud fra de behov, der er i centrene. Du skal afse ca. 12 timer om måneden som frivillig.

Det er ikke alle centre, der tilbyder gruppeforløb. Kontakt evt. dit lokale headspace, hvis du vil høre nærmere om mulighederne.

Bliv frivillig formidler

Vi har også brug for frivillige, som vil lave kommunikation og fortælle om headspace, så vi får flere til at bruge headspace. Det kan fx være ved at holde oplæg på skoler, arrangere events eller ved at producere indhold til sociale medier. Eller måske er du god til at byde de unge velkomne og skabe hyggelige rammer? Så kan vi også have brug for dig i det lokale headspace.

Bliv peer frivillig i headspace Family

headspace Family er et samtaletilbud for familier og pårørende til unge i alderen 12-25 år, der har det svært. Vi tilbyder individuelle samtaler og familiesamtaler om alt fra konflikter i familien til de mange svære følelser, der opstår, når en ung mistrives. Med din hjælp kan endnu flere få nogen at tale med. Vi søger i headspace Helsingør, Holbæk, Guldborgsund, Aarhus og Faaborg-Midtfyn.

Bliv frivillig Dialogpilot

Du kan blive en del af headspaces DialogPiloter, der tager ud til unge og afholder workshops, med fokus på forskellige temaer, der vedrører mental sundhed.

Vores workshops består primært af øvelser, der har til hensigt på en sjov og legende måde, at starte den gode dialog med de unge.

Så vil du gerne med ud og have det sjovt med unge og samtidig sætte mental sundhed på dagsordenen? Og er du god til at stå foran andre eller vil du gerne øve dig i det?
Så ansøg om at blive DialogPilot.

Vil du med på holdet?

Vil du med på holdet?

Som frivillig i headspace skal du:

  • brænde for at hjælpe unge på deres præmisser
  • være god til at lytte
  • deltage i løbende supervision og dele dine tanker og oplevelser
  • deltage i vores introuddannelse
  • bruge gennemsnitligt 12 timer om måneden på arbejdet i et headspace-center og 6-8 timer om måneden i chatten.

Det er ikke alle headspace-centre, der tilbyder gruppeforløb. Kontakt evt. dit lokale headspace, hvis du vil høre nærmere om mulighederne.

Sådan ansøger du om at blive frivillig i headspace

Udfyld ansøgningsskemaet via vores rekrutteringssystem, som du bliver sendt til ved at klikke herover.

Du kan vælge at ansøge om enten at blive frivillig ungerådgiver i et center eller i chatten eller formidlingsfrivillig. For at overholde loven om sikker opbevaring af personfølsomme oplysninger (GDPR), skal du oprette en brugerprofil for at kunne tilgå ansøgningsskemaet.

Vi søger løbende frivillige i alle vores headspace-centre, og du vælger selv, hvilket center du gerne vil tilknyttes som en del af ansøgningsprocessen. Når vi har modtaget din ansøgning hører du fra os.