Chat med headspace

Chatten er for dig, der er mellem 12 og 25 år, og som har brug for at få vendt dine tanker og følelser, og det som fylder meget i dit hoved.

Intet er for stort eller småt. Vi er her, hvis du savner én, der lytter, og vi hjælper også gerne med at finde den rette hjælp andre steder, hvis der er brug for det.

Chatrådgivningen er gratis og anonym. Når du starter en chat, vil du blive sendt til et spørgeskema, hvor du kan udfylde din alder, køn, kommune og hvad du vil tale om – du er helt anonym. Når der er en rådgiver ledig, bliver du sendt videre til en samtale. Der kan nogle gange være lidt ventetid.

Hvis der er ventetid, vil du få at vide, hvilket nummer du er i køen. Når en rådgiver bliver ledig afspilles en lyd, og du kan starte chatten. Ved akutte og livstruende situationer henviser vi til 112.

Når chatsamtalen er slut, er der ingen der kan se, hvad der er skrevet i chatten. Alle vores rådgivere har tavshedspligt, og de kan hverken se eller gemme din IP- eller mailadresse.

Hos os er den virtuelle dør altid åben

Alle kan have brug for nogen at tale med, og vi er klar til at lytte, når noget i livet fylder.

Der kan være ventetider, men vores dygtige frivillige rådgivere arbejder hårdt for at nå alle, som ønsker en samtale. Det er ikke muligt at spørge efter specifikke rådgivere, men vi kan garantere at ligegyldigt, hvem du taler med, så er du anonym, og vi vil altid forsøge at hjælpe dig så godt som muligt.

Du er også velkommen, hvis du er pårørende eller fagperson til en samtale om det, der fylder i dig eller den unge, du kenders liv.

Chatten er for dig, der er mellem 12 og 25 år, og som har brug for at få vendt dine tanker og følelser, og det som fylder meget i dit liv.

Du er også velkommen til at chatte, hvis du er pårørende eller fagperson og gerne vil tale med nogen om det, der fylder hos dig.

På chatten møder du en headspace-rådgiver, der sidder klar til at tale med dig om lige netop det, der fylder i dit liv.

Hos headspace er mange af vores rådgivere frivillige. Alle vores rådgivere har gennemført en obligatorisk uddannelse, og der er altid en medarbejder tilstede, der kan støtte vores rådgivere i alle samtaler.

På chatten kan du altid være anonym. Det betyder, at vi ikke kan se, hvem du er, hvor du er, og hvad du laver.

Når du starter en chat, bliver du spurgt, om du vil udfylde et spørgeskema. Disse oplysninger bruger vi til at registrere din samtale, men vi kan ikke bruge dem til at finde ud af, hvem du er.

Når en chatsamtale er slut, vil du opleve at blive spurgt, om du vil udfylde et spørgeskema. Dette giver os et indblik i, hvad det er, der fylder hos de unge, der bruger vores chat.

Du vil selv kunne se vores samtale efter den afsluttet, indtil du lukker vinduet eller din browser.

En chatsamtale varer ofte mellem en halv til en hel time.

På chatten du altid velkommen igen – og lige så mange gange og så ofte, som du har brug for.

Det er ikke muligt at spørge efter specifikke rådgivere, men vi kan garantere, at ligegyldigt hvem du taler med, så er du anonym, og vi vil altid forsøge at hjælpe dig så godt som muligt.

I chatten stiller vi ingen krav til forberedelse inden samtalen. Du kan skrive om stort som småt, og vi starter, der hvor det giver mest mening for dig. Nogle kan godt lide at have et par sætninger klar, inden chatten begynder, og det kan også være rart, for så har vi mere tid til at spørge ind.

Hvis du efter vores chat har lyst til at booke en samtale i et af vores mange headspace-centre, så er du meget velkommen til det.

Du finder adresser og kontaktoplysninger på alle centre her

For os er det vigtigt, at du har en god oplevelse med at benytte vores rådgivningstilbud.

Hvis du føler, at du har haft en dårlig oplevelse med headspace, så opfordrer vi til, at du sender en skriftlig klage og fortæller om din oplevelse.

Det kan du gøre her

Vi glæder os til at møde dig

I headspace-chatten vil du oftest chatte med vores faste, frivillige ungerådgivere. Derudover er vi et lille team af lønnede ungerådgiver, der primært står for den daglige drift.

Helle, ungerådgiver

Nana, ungerådgiver

Rasmus Thorborg Stage,
centerchef

e-mail: rs@headspace.dk /
tlf. 25974449

Pernille, ungerådgiver

Ida, ungerådgiver

Er du ung, pårørende eller fagperson og ønsker en samtale med vores frivillige chatrådgivere, kan du logge ind på chatten ved at trykke på “Chat med os”.

Hvis du ønsker at booke en tid til en fysisk samtale i et headspacecenter eller blot høre mere om vores tilbud rundt omkring i landet, kan du finde kontaktoplysninger til et headspace i nærheden af dig under “find dit headspace”.

Drejer din henvendelse sig om muligheden for et samarbejde med et lokalt headspacecenter, kan du også finde kontaktoplysninger på vores lokale centerchefer under “find dit headspace”.

Ønsker du at vide mere om vores nationale chatrådgivning, kan du kontakte centerchef for chatten, Rasmus Thorborg Stage, på rs@headspace.dk eller 25974449.

Vil du gøre en forskel sammen med os?

headspace er drevet af flere end 600 frivillige over hele landet, og der er næsten altid behov for flere

Hvis du brænder for at hjælpe, støtte og rådgive børn og unge – så har vi brug for dig på headspace chatten!

Det er vigtigt, at du har lyst til at være med til at gøre headspace til et trygt, rart og hyggeligt sted, hvor børn og unge kan henvende sig og få talt om deres tvivl, følelser og problemstillinger.

heaspace chatten ligger tæt på Hellerup st., hvor vi sidder samlet og chatter med børn og unge. Du behøver ikke have en særlig uddannelsesbaggrund eller have chaterfaring. Du skal kunne afse 6-8 timer om måneden.

Som frivillig på chatten får du en intern introuddannelse for chat-frivillige, hvor du bliver klædt på til arbejdet med online rådgivning. I chatten har vi løbende opkvalificerende uddannelser, herunder selvmordsrisikohåndteringskursus, der klæder de frivillige på til svære samtaler indenfor denne tematik.