STØTTE OG RÅD

Skal vi hjælpe de unge, skal rammerne omkring dem være på plads. Som familie og nærmeste pårørende spiller du en afgørende rolle. Her på siden kan du finde redskaber til, hvordan du bedst muligt kan hjælpe den unge, der mistrives.

rådgivning

Her er et udvalg af artikler og videoer, der sætter fokus på emner, som er relevante for dig, der er forælder eller pårørende til en ung, der har det svært. Uanset om du står midt i en svær hverdag, eller blot søger viden, er der hjælp og råd her.

Rapporter og nøgletal

I headspace og i Det Sociale Netværk laver vi løbende forskning og undersøgelser, der understøtter vores arbejde. Du kan nedenfor se nogle af vores nøgletal fra pårørende, der er kommet i headspace Family, samt læse vores rapporter.

Rapporter

Her kan du læse rapporter, som er udarbejdet af headspace Danmark:

headspace Family Årsrapport 2024

Aktivitetstal for 2024

Kontakt os

Tine Broomé
Faglig chef

tb@headspace.dk

Joyce Andersen
Pressemedarbejder

jcha@detsocialenetvaerk.dk

Andre veje til hjælp

I headspace Family er vi altid klar til at hjælpe, uanset om problemerne er store eller små. Nogle gange viser det sig, at der findes mere specificerede tilbud, som kan hjælpe dig den rigtige vej.

Du er altid velkommen til at kontakte headspace Family for at få hjælp til at finde det rette tilbud til dig.

Her er et overblik over nogle af de tilbud, du også kan finde hjælp hos:

headspace er et samtaletilbud til unge mellem 12 – 25 år. Her kan unge helt anonymt snakke om alt det, der rører sig i deres hverdag.

Enlige forældre kan kontakte Forælder Fonden, når familien oplever udfordringer, de ikke kan klare alene. Konfliktfyldte partnerbrud, uenighed om forældremyndighed og samvær, økonomisk sårbarhed og akut boligmangel er typiske eksempler på de emner, som rådgivere i Forælder Fonden har hjulpet familier med at navigere i.

Børns Vilkår kæmper for at alle børn i Danmark trives, og at deres rettigheder respekteres. Gennem initiativer som BørneTelefonen og ForældreTelefonen giver de børn og forældre en tryg mulighed for at søge hjælp, rådgivning og blive lyttet til. De tilbyder også bisiddere og erstatningshjælp i sager om offentligt omsorgssvigt.

Hjemmeforældrenes Landsorganisation arbejder på at sikre hjemmeforældres rettigheder, øge viden og synlighed om hjemmeliv, støtte meningsfulde netværk samt tilbyde rådgivning til hjemmeforældre og relevante aktører.

Styrk Familierne er en non-profit NGO, som arbejder for at styrke trivsel og skabe trygge familierelationer i danske familier. Hos Styrk Familierne kan du få parterapi, hjælp til livet efter skilsmisse, og råd til hverdagen med sammenbragte børn samt meget mere.

Foreningen mod Spiseforstyrrelse og Selvskade arbejder for at støtte mennesker ramt af spiseforstyrrelser og selvskade samt deres pårørende gennem rådgivning, viden og fællesskab.

TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt.

Angst & Stressforeningen støtter mennesker ramt af angst, stress og depression gennem rådgivning, oplysning og fællesskab med fokus på at skabe bedre livskvalitet. Du kan også finde støttegrupper, hvor du kan møde ligesindede, og støttegrupper til pårørende.

Livslinien tilbyder anonym og gratis rådgivning til mennesker med selvmordstanker og deres pårørende med fokus på at skabe håb, forebygge selvmord og bryde tabuet om psykisk mistrivsel.  
Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201, alle årets dage fra kl. 11-05. 

ADHD-foreningen arbejder for at forbedre forholdene for mennesker med ADHD/ADD og deres pårørende. ADHD-foreningen arbejder for at styrke mennesker med ADHD gennem rådgivning, netværk og viden. Foreningen arbejder politisk for bedre ressourcer og lovgivning, deltager i forskning og formidler ADHD nuanceret og positivt.

Autismeforeningen arbejder for at sikre de bedst mulige livsvilkår for mennesker med autisme. Foreningen repræsenterer børn, unge og voksne med autisme og varetager deres interesser både lokalt og nationalt. Foreningen har til formål at øge kendskabet til autisme og skabe større forståelse for de udfordringer, som autister kan møde.

OCD-foreningen er en landsdækkende organisation, der arbejder for at forbedre vilkårene for personer med OCD og deres pårørende. Foreningen tilbyder rådgivning, netværk og oplysning, og arbejder politisk for bedre adgang til specialiseret behandling. Derudover fremmer OCD-foreningen forskning og samarbejde både nationalt og internationalt.

Internetpsykiatrien er et offentligt, gratis behandlingstilbud for angst og depression til borgere over 18 år uden krav om henvisning. Tilbuddet drives af Center for Digital Psykiatri i Region Syddanmark og varetages af psykologer og specialister med base i Odense.