SAMTALER

headspace Family hjælper børn og unge i alderen 12-25 år ved at tilbyde deres pårørende den støtte og vejledning, de har brug for. Her er plads til dig, der oplever et behov for at tale med nogen om de bekymringer, der fylder i hverdagen hos den unge og i familierelationen.

Vi tilbyder både fysiske samtaler, telefonsamtaler og videosamtaler i et af vores 5 headspace Family centre.

HEADSPACE FAMILY TILBYDER:

Individuelle pårørendesamtaler

Denne målgruppe omfatter enkeltstående pårørende til unge i alderen 12-25 år, der oplever et behov for nogen at tale med om de frustrationer og udfordringer, de oplever som pårørende til et ungt menneske i mistrivsel.

Pårørendegrupper

Gruppeforløbene i headspace Family henvender sig til pårørende til unge i alderen 12-25 år, der søger et fællesskab med ligesindede pårørende, hvor man trygt kan dele det, man har på hjerte med andre, som står i samme situation.

Familiesamtaler

I familiesamtaler tages der udgangspunkt i familien som helhed. Når en ung har det svært, hænger det ofte sammen med, hvordan hele familien fungerer. headspace Family tilbyder et fortroligt rum til samtaler til hele familien med fokus på mental trivsel for alle.

Fortrolige samtaler

headspace Family tilbyder et fortroligt rum til både individuelle samtaler og samtaler til hele familien med fokus på mental trivsel for alle, hvor frustrationer kan få luft og hvor vi tager hånd om den situation, som familien og de pårørende står i.

Der er ingen ventetider og ingen dokumentation i headspace Family. Vi er underlagt den skærpede underretningspligt. I vil altid som familie og pårørende blive inddraget i det videre arbejde.

Brobygning til andre tilbud

Vi ved, at ofte er gode samtaler nok, men nogle gange kan der være behov for, at vi brobygger til andre tilbud. Det kan fx være til andre frivillige organisationer, behandlingstilbud eller mere specialiserede tilbud.

Oplever vi, at der er et behov for yderligere hjælp, vil vi i fællesskab finde frem til et andet relevant tilbud, der kan hjælpe familien og de pårørende godt videre. 

Peer frivillige

I headspace Family vil du blive mødt af peer frivillige med levede erfaringer.

De frivilliges baggrunde og livshistorier er forskellige, og de kommer alle med både personlige og faglige kompetencer.

Alle frivillige har gennemført en rådgivningsuddannelse i headspace Family, så de er klædt på til at støtte, vejlede og hjælpe dig og jer som familie med det, som du har behov for at tale om.

Metoder og tilgang i headspace Family

Vi mener, at mennesker er eksperter i eget liv, og med denne tankegang hjælper vi de unge ved at finde den bedste vej for deres familier og pårørende ved bl.a. at invitere til refleksion, hjælpe dem med at skabe nye historier og give dem konkrete redskaber, de kan afprøve i praksis og i deres relation til den unge.

Metoderne i både de individuelle pårørendesamtaler, i pårørendegrupperne og familiesamtalerne vil bero på de metoder, som vi i forvejen benytter i headspace, og som ligger til grund for den akkreditering af den individuelle rådgivning, som overvåges løbende af RådgivningsDanmark.

Peer frivillige

Foruden vores tilgang og metode i headspace Family spiller vores erfaring med peer-støtte en væsentlig rolle i headspace Family. Årsagen er, at brugen af peer frivillige og inddragelse af deres levede erfaringer understøtter et ressource- og mestringsperspektiv, som har potentiale til at fremme følelsen af genkendelighed og forbundethed.