Ensomhed

Man kan aktivt vælge at være alene. Det er et tilvalg, mens ensomhed er en ufrivillig tilstand, som gør ondt. Det kan være rigtig svært at tale om ensomhed, selvom ensomhed kan ramme alle.


Ensomhed kan være mange ting

Nogle unge oplever at gå meget alene med deres tanker og følelser, og det kan føles ensomt ikke at dele sine tanker og følelser med andre.

Ensomhed handler ikke kun om at være alene. Man kan nemlig sagtens være alene uden at føle sig ensom. Man kan også føle sig ensom, selvom man er omgivet af en masse mennesker.


Hvorfor er man ensom?

Man kan være ensom af mange grunde. Mange børn og unge oplever fx ensomhed i forbindelse med tab, sorg og savn. 

At flytte til en ny by og ikke have nogen at mødes med efter skole eller i weekenden, at miste et familiemedlem og føle sig alene med sorgen, at blive mobbet eller at miste en god ven på grund af flytning er fx omstændigheder, der kan skabe ensomhed og en dyb følelse af at være alene.

Man kan også føle sig svigtet eller udelukket fra et fællesskab, som man gerne vil tage del i.


Her kan du finde hjælp

Det kan være rart at møde andre unge, som har det ligesom dig. Hos Ventilen kan du møde unge, der også har mærket ensomhed og ved, hvor svært det kan være


Du er altid velkommen i headspace

I headspace giver vi dig et trygt rum, hvor vi kan hjælpe dig med at forstå følelsen af ensomhed. Vi lytter til dig, og sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig i dit tempo og med respekt for dine behov og ønsker. Find dit headspace her.