INTERVIEW MED JONAS BEGNIGNA OM HEADSPACE OUTREACH

Vi har spurgt chef for uddannelse og læring i headspace, Jonas Begnigna, hvad headspace Outreach egentlig er, og hvad det betyder for synlighedsopgaven fremover. Hvad ændrer sig – og hvad gør ikke? Og ambitionen er klar: Synlighedsarbejdet skal gøres mere strømlinet og overskueligt, så endnu flere unge får øje på headspace.

headspace Outreach er en ny retning for synlighedsopgaven – men hvad betyder det i praksis?

“Vi har taget et vigtigt skridt mod at gøre vores arbejde mere systematisk og målrettet,” fortæller Jonas Begnigna, chef for Læring og Uddannelse i headspace.

“Synlighed har altid været en central del af headspace, men med headspace Outreach skaber vi en mere struktureret og metodisk tilgang, der betyder at vi kan arbejde sundhedsfremmende for langt flere unge end blot dem der benytter vores rådgivningstilbud.

Hvordan adskiller headspace Outreach sig fra den tidligere synlighedsopgave?

“Før handlede synlighed primært om at fortælle unge om headspace. Nu går vi et skridt videre: Vi skaber et rum for dialog og refleksion om alt det der har betydning for at man trives som ung. Vi faciliterer samtaler om de normer som kan være medvirkende til at producere mistrivsel. Derudover taler vi med unge om hvilke handlinger der kan være sundhedsfremmende for netop dem. Vi har udviklet en metodologisk ramme, som sikrer, at alle vores udgående aktiviteter – fra skolebesøg til workshops – følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for sundhedsfremmende adfærdsændringer.”

Hvordan påvirker det de frivillige og ansatte i headspace?

“Det gør deres arbejde mere målrettet og understøttet. Vi har introduceret en ny formidlingsmodel, et værktøj til workshopudvikling og et struktureret onboarding-forløb, så både ansatte og frivillige føler sig trygge i deres outreach-arbejde. Det betyder, at vi kan sikre en højere kvalitet i mødet med de unge – og at vi kan måle effekten af vores indsats.”

Hvilke resultater har I set indtil videre?

“Vi har allerede haft stor succes med vores første nationale workshop, Pas på presset, hvor over 1000 unge har deltaget siden september 2024. Evalueringerne viser, at 92 procent har fået en større forståelse for, hvad der skaber pres i deres hverdag, og 94 procent er blevet inspireret til at gøre mere af det, der giver dem positiv energi. Det er stærke resultater, som viser, at vores nye tilgang virker.”

Hvad er ambitionerne for headspace Outreach i 2025?

“Vi vil nå endnu flere unge! Vi planlægger at udvikle en headspace Outreach-uddannelse med fokus på præsentationsteknik og sundhedsfremmende greb, nye workshops målrettet både unge, forældre og fagpersoner samt udvide vores digitale læringsmaterialer. Vores mål er at nå mindst 4.000 unge gennem workshops i 2025 – og på længere sigt udbrede vores viden og metoder til endnu flere, så vi kan styrke unges trivsel i hele Danmark.”