Donationer fra TrygFonden skal hjælpe unge i mistrivsel, pårørende og personale
”Vi er dybt taknemmelige for den generøse støtte fra TrygFonden.”
Sådan lyder det samstemmende fra Kim Callesen, centerchef i headspace Aabenraa og Haderslev samt centerchef Susanne Mathiesen i headspace Billund og Fredericia.
TrygFonden har samlet doneret lidt over 1,5 millioner kroner til headspace-centrene. Aabenraa og Haderslev modtager en donation på 1.218.890 kroner, mens donationen til headspace Billund og Fredericia er på 300.000 kroner.
Donationen på de 1.2 millioner kroner til headspace Aabenraa og Haderslev skal gå til projektet ’Sammen om unge i mistrivsel’, der skal støtte og hjælpe personer omkring en ung i mistrivsel og give dem redskaber til at fremme trivslen hos den unge.
Venner, forældre og pårørende føler sig ofte hjælpeløse og fortvivlede, når et ungt menneske har det svært. Formålet med projektet er at styrke de pårørendes kompetencer, så de kan handle i forhold til den unge og samtidig bidrage positivt til den unges trivsel.
– Donationen gør det muligt for os at realisere dette projekt. Vi kan nu målrettet arbejde på at undersøge, hvordan vi kan hjælpe de personer, der er i kontakt med en ung i mistrivsel, til at være en endnu bedre støtte for den unge. Målet med projektet er at skabe muligheder for venner, familie og andre pårørende til at hjælpe endnu flere unge i mistrivsel på deres vej mod trivsel og velvære, siger Kim Callesen.
I projektperioden, som er 2024 og 2025, vil headspace udvikle undervisningsmateriale og metoder, involvere unge panelmedlemmer og rekruttere testgrupper af forældre.
Gruppeforløb og fællesskab
Flere gruppeforløb og bedre mulighed for at skabe et fællesskab for pårørende, personale og unge i mistrivsel. Det er de formål, TrygFondens donation på 300.000 kroner til headspace-centrene i Billund og Fredericia skal finansiere.
De to centre vil konkret arbejde med at give personale, pårørende og indlagte unge mulighed for at deltage i gruppeforløb i headspace efter endt indlæggelse og dermed facilitere et fællesskab, man kan træde ind i. Det vil blandt andet ske i et samarbejde med psykiatrien i region Syddanmark.
– Vi vil dels ved ansættelse af personale og dels gennem et samarbejde med psykiatrien skabe yderligere kendskab til muligheden for både individuelle samtaler og gruppeforløb for børn og unge, der står på ventelister med lange udsigter, siger centerchef Susanne Mathiesen.