Nyhed: 19. december 2023

Anders Munch & Broderskabet donerer stort beløb til headspace

De fleste danskere har deres helt egen Kim Larsen favoritsang. En sang, der minder dem om barndommen, ungdommen, kærligheden eller om de kære, der ikke er her mere. Kim Larsen kunne samle dig og mig, og hans fantastiske sange skabte fællesskab og mangfoldighed. Hvor Kim Larsen befandt sig, var der plads til alle.

Anders Munch & Broderskabet har siden 1995 turneret Danmark rundt med de velkendte sange fra Kim Larsen og Gasolin.

Foreningen Bord & Stol, som står bag Anders Munch & Broderskabet, står i denne ånd i spidsen for forskellige projekter i et tæt samarbejde med headspace Danmark, BROEN samt landets idræts- og kulturforeninger, hvor foreningen bidrager økonomisk til, at flere børn og unge kan blive en del af fællesskabet. Samarbejdet med headspace Danmark er nu afsluttet for i år og Foreningen Bord & Stol har i alt doneret 231.700 kr. til indsatsen i headspace.

”Alt for mange børn og unge føler sig ensomme. Det vil vi i Foreningen Bord & Stol gerne arbejde på at ændre. Vi tror på, at hvis man er en del af et forpligtende fællesskab, hvori der ligger et ansvar, så får man det bedre. Det at være en del af noget der forpligter, giver relationer og forhåbentlig muligheder og dermed ambitioner. Så skabes der grobund for en anden historie for det enkelte barn eller unge”, fremhæver Anders Munch.

Anders Munch tilføjer; “Der hvor vi, Anders Munch & Broderskabet kommer fra, har vi det sådan, at hvis bare huslejen og de andre udgifter er betalt og der er til en pakke smøger, så deler vi gerne ud.”

headspace Danmark sætter overordentlig stor pris på samarbejdet.

”Sangen og musikken knytter os sammen i smukke fællesskaber, der både bringer os håb og støtte når livet er svært. Musikken vækker minder, trøster og opmuntrer os, når vi er alene. Knytter os sammen med andre og vi mærker glæden så stærkt, når vi synger, eller lytter i fællesskab. Og følelsen af magtesløshed får aldrig lov at slå rødder. Derfor er vi meget glade og taknemlige for, at Anders Munch & Broderskabet i forbindelse med turnéerne landet rundt aktivt bringer psykisk sårbarhed på banen og viser hvordan musikken og indsatsen mod psykisk sårbarhed går fint i spænd” udtaler Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Samarbejdet fortsætter i 2024 i forbindelse med de forskellige koncertturneer som Anders Munch & Broderskabet gennemfører landet over.

For yderligere oplysninger:

Musiker Anders Munch kan kontaktes på 2020 0171.

Politisk chef i headspace Danmark Søren Mejrup Jensen kan kontaktes på 2724 5832 eller på sm@detsocialenetvaerk.dk

Flere nyheder