Nyhed: 1. juni 2023

headspace-center åbner på Marienberg Skole i Vordingborg

Først på efteråret åbner headspace Vordingborg. Dermed vil headspace Danmark have i alt syv centre i Region Sjælland og 31 centre over hele Danmark fordelt på 28 kommuner.

headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp og rådgivning. headspace tilbyder både fysisk rådgivning samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.

headspace Vordingborg åbner omkring den 1. september på Marienberg Skole i det centrale Vordingborg og skal herfra hjælpe børn og unge i hele Vordingborg Kommune dels gennem samtaler i centret og dels gennem udgåede aktiviteter på kommunens folkeskoler, ungdomsuddannelser mv. headspace Vordingborg vil være bemandet af to ungerådgivere og 10-15 frivillige. Kristian Hjorth bliver centerchef.

Hvis du er interesseret i at blive frivillig eller ungerådgiver, så tag allerede nu fat i centerchef Kristian Hjorth. Derudover er centeret bemandet af en fremskudt medarbejder fra psykiatrien i Region Sjælland og fremskudte kommunale medarbejdere i 15 timer om ugen. Dette enestående tværsektorielle samarbejde mellem civilsamfund, kommuner og regioner, sikrer bl.a., at unge hurtigere brobygges til den rette hjælp.

”Det er meget vigtigt for os, at børn og unge, der har det svært, har mulighed for at få hjælp. headspace er et godt supplement til de indsatser, vi allerede har på tværs af vores kommune, og derfor er jeg meget glad for, at headspace nu åbner en afdeling i Vordingborg” siger Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune.

Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, hæfter sig ved det positive i, at kommunerne fortsat investerer i unges trivsel også i den nuværende økonomiske situation.

”I en svær tid for kommunerne, hvor hver krone skal vendes lokalt, glæder det os, at Vordingborg Kommune prioriterer den vigtige sundhedsfremmende indsats som headspace står for. Vi kommer med 10 års erfaring fra headspace-centre i hele landet og håber at kunne bidrage til, at vi i fællesskab kan knække de mange negative kurver omkring børn og unges mentale trivsel,” siger han.

For yderligere oplysninger:

Aleksandar Josevski, pressemedarbejder i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 48 80 74 37, e-mail: aj@detsocialenetvaerk.dk

Kristian Hjorth, centerchef for headspace Vordingborg, mob. 9292 2889, e-mail: krhj@headspace.dk

Flere nyheder