Nyhed: 1. juli 2022

headspace Danmark er frivillige på Roskilde Festival for første gang

Boom, boom, boom. Midt i larmen fra adskillige soundbokse, unge der børster tænder og står i kø til et velfortjent bad eller toilettet, ligger to containere ovenpå hinanden i det sydøstligste område af campingområdet uden for Roskilde Festivals musikområde.

I dette område, “Get a Place L”, hvor deltagerne på forhånd har kunnet booke et større campingområde, er frivillige og ansatte i headspace frivillige som såkaldte campingværter på festivalen for at skabe tryghed og hjælpe unge med at finde rundt.

Det er første gang, headspace er på festivalen som frivillige, men Roskilde Festival har gennem mange år været en stor og vigtig støtte til headspace. Det gælder eksempelvis et par flotte donationer fra Foreningen Roskilde Festival via bands som Metallica og Malk de Koijn, der bestemte, at donationerne skulle gå til netop headspace.

Derfor er det glædeligt, at headspace nu også er en egentlig del af det frivillige arbejde. Og at vi er blevet det, er et resultat af en række overvejelser hos festivalledelsen og i headspace Danmark.

“Da vi første gang begyndte at gøre os tanker om, at vi gerne ville have værter ude på campingområdet, var en central del af det, at vi så kunne have den direkte en-til-en kontakt med de unge, som er så central for vores festival. Og der ser jeg ikke en organisation, der passer bedre til at løse den opgave end headspace Danmark,” siger Henrik Bondo, chef for deltagerdivisionen på Roskilde Festival.

Og selv om det ikke lykkedes at skaffe lige så mange frivillige, som det så ud til, da idéen opstod for over to år siden, så har de frivillige fra headspace alligevel haft en stor betydning for de unge i campingområdet.

Vi har mødt Emma og Nikita, der begge er 24 år og arbejder som frivillige i headspace Fredericia.

“Jeg har meldt mig som frivillig, fordi det giver mig en mulighed for at skabe god stemning og for at skabe noget tryghed ude på pladsen, og så var det jo heldigt, at Nikita også ville være med,” siger Emma.

Og opgaverne som campingværter er meget forskelligartede. Nogle gæster skal hjælpes til at finde hjem til deres lejr, hvis de har fået lidt for meget at drikke, andre opgaver handler mere om at skabe reel tryghed.

“Ligesom alle mulige andre steder i samfundet føles det ikke altid helt trygt for unge piger at gå rundt alene herude, så dem tager vi fat i og får dem fulgt hen til deres venner,” siger Nikita.

Begge føler, de gør en god og givende forskel ved at være på området, og vi kan kun håbe, at der næste gang er endnu flere, der har lyst til at være frivillig. At være på festival, og særligt hvis man er det for første gang, skal jo være en helt igennem tryg oplevelse.

(på billedet: Nikita til venstre og Emma til højre)

Flere nyheder