Nyhed: 19. august 2022

headspace Mariagerfjord fejrede første halvår med reception

I dette forår er der sket noget helt nyt i Mariagerfjord Kommune! Børn og unge kan nu få hjælp og støtte i headspace, hvor de gratis og anonymt kan få nogen at tale med, når livet slår kolbøtter. Det blev i dag fejret med en officiel åbningsreception i headspace Mariagerfjord på Hobro Busterminal, H.I. Biesgade 4 i Hobro.

Siden den 22. februar i år har 55 unge opsøgt centeret og haft 158 samtaler om stort og småt, ligesom 10 frivillige, to fastansatte og en fremskudt kommunal medarbejder nu har deres daglige gang i headspace Mariagerfjord. De frivillige har bl.a. været i kontakt med over 1.900 børn og unge ved udgående aktiviteter i hele kommunen.

Ved receptionen talte Mogens Jespersen, borgmester i Mariagerfjord Kommune, og Poul Nyrup Rasmussen, protektor for og stifter af Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Mariagerfjord Kommune har i forbindelse med beslutningen om at åbne headspace haft fokus på, at indsatsen skal gavne børn og unge i hele kommunen, og derfor er placeringen på busstationen i Hobro, hvor de unge færdes, også central. Og placeringen lader til at have været velvalgt.

“Det er glædeligt at se, hvor mange unge der har haft gavn af at komme i headspace Mariagerfjord i det sidste halve år. Det fortæller mig, at det var en god beslutning at åbne centeret i vores kommune. En beslutning, som der var bred opbakning til i byrådet. Det er helt afgørende, at børn og unges mentale trivsel forbedres – her er brede partnerskaber med civilsamfundet et vigtigt værktøj,” siger Mogens Jespersen.

Poul Nyrup Rasmussen supplerede med at fastslå, at det er vigtigt, at headspace er tilgængeligt så tæt på de unge som muligt, så de ikke skal rejse langt for at kunne finde nogen at tale med gratis og anonymt.

“De unges behov for at vende ting i livet er stigende – derfor skal der også være muligheder for dette i deres nærområde. Vores mål i headspace er at være til stede landet over, så alle børn og unge har et headspace indenfor rækkevidde. Vi kan jo se, at vores tilbud bliver brugt og virker, så de unge kommer godt videre i livet,” siger han.

headspace Mariagerfjord er headspace Danmarks tredje fysiske headspace-center i Region Nordjylland. Udover de 28 fysiske centre har headspace Danmark også en national chat og en national video-rådgivning, som er åben for unge fra hele landet.

Hvis du er interesseret i at blive frivillig i headspace Mariagerfjord eller har spørgsmål vedrørende centeret, kontakt gerne centerchef Line Brix Madsen på mobil: 5361 0487 eller e-mail: lm@headspace.dk.

Flere nyheder