Nyhed: 2. november 2022

Lad ikke unges mentale trivsel være valgflæsk

Folketingsvalget 2022 er netop overstået, kandidaterne er valgt og en ny regering er på vej. Men selvom valget er slut, er vores kamp for unges mentale trivsel ikke. Det er nu, vi skal sørge for, at unges mentale trivsel ikke drukner i energikrise, inflation og forsvarspolitik. Vi skal fortsat kæmpe for, at ungdommen får ordet, at politikerne lytter og vigtigst af alt skaber handling, der forbedrer unges mentale trivsel.

headspace giver unge en stemme

Under folketingsvalget 2022 har headspace kæmpet for, at ungdommen skal blive hørt, og at danskerne skulle sætte deres kryds ved en folketingskandidat eller et parti, der har unges mentale trivsel på deres politiske dagsorden. Det har vi gjort med kampagnen ‘Giv Ungdommen En Stemme’, hvor vi har spredt budskaber, der kommer direkte fra de unge.

De unge har talt, og vi har lyttet, og unge har en klar holdning til, hvordan vi alle kan bidrage til at forbedre den mentale trivsel blandt børn og unge.

Det er deres liv – og deres taletid. Unges mentale trivsel skal prioriteres, for de er vores alles fremtid. Der skal være langt mindre pres og stress i et ungdomsliv, så der er ro til at finde den vej, man har lyst til at gå. Ingen børn og unge skal være på svære tanker og følelser alene, og vi skal sikre, at de har nogen at tale med. Og ikke mindst skal vi oprette et Nationalt Ungeråd, så den danske ungdom kommer med på råd, der skal der træffes vigtige politiske beslutninger.

Kampagne med fokus på at sætte kryds ved ungdommens stemme

Kampagnen ‘Giv Ungdommen En Stemme’ havde form af valgplakater, der opfordrede alle til at huske de unges stemme. Valgplakaterne var at finde i citybusser i København, Aarhus og Odense, på vores sociale medier og som annoncer i forskellige danske medier.

Derudover gik vi under valgkampen på gaden med folketingskandidater fra en bred vifte af partier på tværs af rød og blå blok, hvor vi sammen – uanset parti – satte fokus på unges mentale trivsel og med kaffe og cookies spredte vores vigtige budskab.

Sammen med de mange folketingskandidater talte vi om, hvordan vi skal bremse den stigende mistrivsel hos unge i Danmark. På trods af vidt forskellige politiske ståsteder var der enighed om, at de unges mentale trivsel skal prioriteres højt på den politiske dagsorden.

Og nu hvor Folketingsvalget er afgjort kan vi kun opfordre til, at alle nu skrider til handling. Hos os er unges mentale trivsel øverst på vores dagsorden hver dag.

Flere nyheder