Nyhed: 10. november 2023

Officiel åbning af headspace Vordingborg

Fredag den 10. november 2023 fejres den officielle åbning af headspace Vordingborg, som slog dørene op for børn og unge den 1. september i lokaler på Marienberg Skolen i Vordingborg.

headspace Vordingborg indgår nu i et tæt samarbejde med headspace Lolland og headspace Guldborgsund omkring lokale børn og unges mistrivsel.

Vi glæder os til samarbejdet med headspace Vordingborg, som vil supplere de kommunale indsatser for at komme mistrivslen blandt børn og unge til livs. I en tid med stigende mistrivsel blandt børn og unge, er det afgørende, at vi sætter ind med en bred indsats. Jeg har stor tiltro til, at headspace Vordingborgs placering på Marienberg Skolen (Ungematriklen) vil lette samarbejdet med kommunens øvrige indsatser og bidrage til at gribe børn og unge tidligere”, fremhæver borgmester Mikael Smed.

headspace Danmark sætter overordentlig stor pris på det nye samarbejde.

Vi er utrolig glade for, at Vordingborg Kommune i et presset kommunalt budget har fundet midler til etableringen af headspace. Vi er blevet taget godt imod af de forskellige kommunale indsatser og vi ser meget frem til samarbejdet. Vi kommer med mere end 10 års erfaring i mødet med pressede børn og unge og med et veludviklet koncept til tværsektorielt samarbejde med kommuner og regioner. Sammen lykkes vi ofte med at opfange børn og unge inden problemerne vokser sig for store – både menneskeligt og økonomisk” udtaler Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

headspace har et fortrinligt samarbejde med Region Sjælland, som har fremskudte regionale medarbejdere i alle regionens syv headspace-centre

Region Sjælland ser en stor værdi i at have fremskudte regionale medarbejdere i regionens headspace-centre, herunder Vordingborg. Headspace er med til at opfange unge tidligere og dermed med til at sikre tidligere hjælp. headspace er også relevant for unge med et forløb i psykiatrien, som søger en trappe ind i hverdagen, hvor der ikke fokuseres på sygdomme eller diagnoser”, udtaler regionsrådsformand Heino Knudsen.

For yderligere oplysninger:

Centerchef Kristian Hjorth kan kontaktes på 9292 2889 eller på krhj@headspace.dk

Flere nyheder